Ferratum

Ferratum

Ferratum er en tilbyder av mikrolån, som også kalles SMS-lån. Dette er lån som i hovedsak er beregnet for kunder som ønsker mindre beløp. Man kan benytte seg av lån fra Ferratum på mellom 1000kr og 20000kr, og man kan velge mellom et lån som utbetales når godkjent og har 45 dagers tilbakebetalingstid eller en kredittgrense som du kan benytte når du trenger den. Selv om dette kan være en praktisk løsning når det haster, så er det viktig å være klar over at selv om de reklamerer med at kredittgrensen er gebyrfri de første 30 dagene etter det første uttaket, så må man betale gebyrer for alle kommende innbetalinger. På grunn av dette har Ferratum sine lån en ganske høy effektiv rente som er langt over hva tilbydere tar for tilsvarende lån hvis du ikke er avhengig av rask godkjenning. Produktet deres som kalles Ekspresskreditt tilbyr et maksbeløp på 6000kr som man må betale tilbake innen 45 dager. Det er en stor fordel å følge innbetalingsplan for lån hos Ferratum slik at man ikke må betale mer enn man er forberedt på for lånet.

Ferratum tilbyr sine kunder en rente på 8,5% rente, men dette er nominell rente. Hvis man skal vurdere deres reelle pris, så må man også ta med gebyrer for å få den effektive renten. De presenterer et regneeksempel på nettsidene sine som presenterer hva det koster å benytte deres kreditt på 20000kr i 12 måneder, og det gir en effektiv rente på 258,02%, noe som er en vesentlig høyere pris en konkurrentene for dette produktet. Hvis man kontrollregner på tallene de presenterer, så får man ikke samme resultat, men man kan uansett gå ut fra at prisen for lånet er ganske høy. Dette gjør det enda viktigere å lese de faktiske betingelsene du blir tilbudt nøye slik at du vet hva du skal betale tilbake. Ferratum Bank er registrert på Malta men nettsidene oppgir at deres hovedkontor finnes i Helsinki, Finland.

Hvilke betingelser finnes for at man skal få låne penger hos Ferratum

For at du skal kunne låne penger på dågen hos Ferratum må du ha fylt 21 år, du må ha en norsk adresse, ha en registrert likning og du kan ikke ha betalingsanmerkninger. I tillegg må du ha et norsk telefonnummer. Noen av disse betingelsene stiller de fordi de er en 100% nettbasert tjeneste slik at du kan benytte deg av BankID. Resterende krav er for at du skal være juridisk ansvarlig for lånet slik at de kan benytte seg av rettslige midler om du ikke betaler tilbake lånet som avtalt.

Viktig å sjekke betingelser

Når man inngår avtaler om mikrolån, eller SMS-lån som noen også kaller dem, fordi det haster med lånet, så bør man være svært oppmerksom. Mange lån av denne typen kan raskt vise seg å være ekstremt dyre. For å være sikker på at du vet hva du betaler for lånet, så er det lurt å lese avtalen nøye slik at man kjenner alle betingelsene.

Om Ferratum

Som nevnt, så har Ferratum hovedkontor i Helsinki, Finland og de er registrert på Malta. Dette selskapet baserer seg på lån når det haster med lånet og mange med denne typen behov er ikke alltid like oppmerksom på betingelsene i avtalen de inngår. For denne leverandøren bør du absolutt være sikker på at du kjenner betingelsene slik at du vet hvor mye du betaler ekstra for en hastebehandling. Det finnes også leverandører av ordinære forbrukslån som kan tilby deg hastebehandling om dette er viktig for deg. Men i hovedsak bør du tenke gjennom om du faktisk har behov for dette.